Blog

A Hévízi tó a világ egyik leghíresebb termáltava.

A séta megkezdődik…..
A Hévízi tó a világ egyik leghíresebb termáltava. A gyógyhatású víz nagyon sok reumatológiai betegséget meggyógyít.
Azok számára, akik csak a tó meglátogatását tervezik, vagy hiányolják, fotótúrát készítettünk!
A bejáratnál a kerubok csoportja vár ránk.

A kerubok mindig a kapuk előtt álltak és a gonosz szellemeket tartották távol. Valószínű ezért készíttette őket a legenda szerint a Festetics család. Van egy legenda, ha valaki úgy sétál át a két kerub között, hogy nincs szerelem a szívében, a kerubok megszólalnak.

Te fürödnél a tóban télen? Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava Hévízen várja a relaxálni vágyókat. Vízének hőmérséklete télen 23-25 C fok. Egyedülálló látvány télen! A kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén. Úgy látszik, mintha füstölögne.

A 4,4 ha vízfelületű tó gazdag ásványanyag tartalmú forrása 38 m mélyen található barlangban fakad. A fürdőrész fedett medencékből és egy külső természetes tározóból áll. A fedett medencékben a víz koncentráltabb, orvosi tanács nélkül 30 perc fürdőzés ajánlott. A hévízi gyógyfürdőzők tapasztalatból is tudják, hogy a tó kétharmadában a víz mélysége 150-200 cm között változik. A vízben nem kell erőlködnie és intenzíven úsznia. Relaxáljon!

Úsztál már a hévízi tündérrózsák között? A vörös, kék és fehér tavirózsák – a színkavalkádja, harmóniája megnyugtatja. A Hévízi tóban a fehér színű tavirózsa volt őshonos, a vörös, indiai változatot több mint száz évvel ezelőtt Lovassy Sándor, a Keszthelyi Gazdasági Akadémia tanára telepítette a melegvízű tóba. Gyönyörködjön ebben a látványban!