Ajánlataink

Hévízi gyógykúra

A hévízi gyógykúra már 1795-óta ismert, azóta alkalmazzák sikeresen. A titok nyitja a hévízi gyógytó vizében rejlik, ugyanis a tó ásványi anyag tartalomban igen gazdag. Emiatt igazán hatékony a különféle mozgásszervi megbetegedések kezelésében. Azóta eltelt sok-sok év, de egy biztos, aki a gyógyulás reményében érkezik Hévízre az garantáltan jobb állapotba kerül, mint valaha.

1. Minősített gyógyvízi fürdőzés

A hévízi tóban való fürdőzés jótékony hatását a víz hőhatása és folyamatos áramlása adja. A kellemes 32-34 celsius fokos hőmérsékletű vizet ugyanis sem melegnek, sem hidegnek nem érezzük, és ez az a hőmérséklet, ami az érrendszerre is kedvezően hat. Mindemellett kiemelkedő szerepet játszik még a gyógytó gáztartalma és rádiummemanáció tartalma is. A tó vize kénhidrogént, szénsavat, metánt és rádiumgázokat tartalmaz. Ezeknek a gáznemű anyagoknak szintén fontos szerepük van a gyógyításban. Közülök kiemelkedik a kén, amely fontos szerepet játszik az ízületi rendellenességek helyreállításában és a különböző kopásos eredetű megbetegedések kezelésében.

2. Gyógyiszappakolás

Ne hagyja ki a Hévízen egyedülállónak nevezhető gyógyiszappakolást. A hévízi iszapban található szerves és szervetlen anyagoknak köszönhetően ez a fajta iszappakolás reumatikus és mozgásszervi panaszok esetén kíválóan alkalmazható. Maga az iszappakolás nem tart tovább 20 percnél, ezek után pedig fél óra pihenést javasolnak még a hozzáértők, így lesz hatása a kezelt területre. Természetesen a hévízi iszapot nemcsak mozgásszervi panaszok esetén lehet igénybe venni, hanem különféle kozmetikai kezelések részeként is alkalmazzák. Kíválóan alkalmas ránctalanításra a benne lévő ásványi anyagok miatt, amelyek fokozzák a kollagéntermelést, emiatt lelassítják a bőr öregedési folyamatát

3. Súlyfürdő

Ez a kezelés a magyar reumatólógia egyik legnagyobb felfedezése, melyet Dr. Moll Károly reumatológus szabadalmaztatott.

A súlyfürdő kíválóan alkalmas a különféle gerincbántalmakkal küzdő betegek gyógyításában. Lényege, nem más, mint, a gerincoszlop megnyújtása, amelyet oly módon érnek el, hogy különböző súlyokat helyeznek el a páciens derekán vagy a bokáján, miközben a vendég a nyaknál vagy a karok alatt felfüggesztve lóg a medencében. Ennek a módszernek a segítségével a gerinc csigolyái egymástól eltávolódnak, megnyúlnak, így a porcsérv visszahúzódik. A kezelés természetesen teljesen fájdalommentes, hiszen a víz ellazítja a testet, így megvalósítható a kíméletes gerincnyújtás.

A hévízi gyógykúra kiegészítő elemei

Ivókúra

A hévízi ivókúra eddig nem sok figyelmet kapott, pedig érdemes megemlíteni, főleg mert olyan problémákra jelenthet megoldást, mint a napjainkban népbetegséggé vált emésztési zavarokra. Pozitív hatását főként idült gyomor- és bélhurutban szenvedő pácienseknél fejti ki leginkább. Többek között olyan betegségeknél alkalmazható sikerrel, mint az aranyér, székrekedés, emellett még az epebántalmakra is gyógyírt jelent.

 

Gyógymasszázsok

A gyógymasszázsról tudni kell, hogy ez nem egyenlő egy kényeztető wellness masszázzsal, ez ennél jóval több. A masszázs ugyanis a fizikoterápia része, amit a szakorvosok is javasolnak a vendégeknek a fürdőkúra mellett. Lényege, hogy első körben 10-15 percig a gyógyvízben kell meg mártózni, amelynek hatására a test ellazul, ezáltal a masszázs is jóval hatékonyabb lesz és így érezhetjük minden pozitív hatását. Ez a fajta masszázs fokozza a vérkeringést, így fokozódik a kiválasztás, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok és a szervezetből távoznak felgyülemlett méreganyagok. A gyógymasszázs segítségével testünk megtisztul és megújul.

 

Egyéni és csoportos mozgásterápiák

A hévízi mozgásterápiák célja a különféle mozgásszervi megbetegedések kezelése. Főcsapásvonala a gyógytorna, célzott gerinctorna és a víz alatti torna. Mindnek fontos szerepe van abban, hogy a mozgásszegény életmód miatt károsodott gerincet, ízületeket helyreállítsa és javítsa az izomzat állapotát. Ezek a mozgásformák egyénileg és csoportos formában is végezhetők, sőt az elsajátított mozdulatsorokat később otthon is elvégezhetik a betegek.

 

Fizikoterápia

A sikeres gyógykezelések elengedhetetlenül fontos elemei a különféle fizikoterápiás kezelések. Az orvosok a gyógyvízi fürdőzés mellett még a gyógykezelések számtalan variációját használják a kúrák összeállítása során. Hévízen az alábbi fizikoterápiás kezeléscsoportok érhetőek el, melyek igazán jótékony hatással vannak testünkre: elektroterápia, magnetoterpáia, mechanoterápia, fényterápia.

 

Hidroterápia

A hidroterápiáról általánosságban elmondható, hogy a mozgásszervi panaszokkal küzdő páciensek gyógyulását segíti elő. A terápia során a víz fizikai tulajdonságát használják fel, tulajdonképpen úgyis lehetne nevezni, hogy ez egy vízzel történő kezelés. A különböző testhelyzetek a vízben, különféle pozitív élettani hatást gyakorolnak a szervezetre: a felhajtó erő miatt csökkent testsúllyal könnyebb a mozgás, ellenállása izomerősítőként is hat.

 

Jöjjön Hévízre gyógyulni és foglaljon szobát modern, komfortos hévízi hotelünkben!

 

Tel.: +36 70 363 0027

OTP SZÉP Kártyát is elfogadunk!

 

Hévízi gyógykúra – Hévíz hotel – Easy Suites Hévíz